Frankrijk aan zee

Met ruim 3000 kilometer kustlijn leent Frankrijk zich prima voor een vakantie aan zee. Je kunt daarvoor kiezen uit verschillende kuststreken die ieder unieke kenmerken hebben. Frankrijk kent drie kuststreken: de Middellandse Zeekust in het zuiden, de Noord-Franse kust en de Atlantische kust. Voor welke kuststreek je ook kiest: een vakantie in Frankrijk aan zee staat altijd garant voor een topvakantie.
 

Vakantie Frankrijk aan zee: de Middellandse Zee

De populairste vakantiebestemming van Frankrijk is de kust aan de Middellandse Zee. Deze kustlijn loopt van de Spaanse tot aan de Italiaanse grens en omvat veel brede zandstranden en pittoreske havenplaatsjes. Aan de Côte d'Azur kun je heerlijk kamperen of een vakantiehuis huren. Je kunt ook kiezen uit diverse vakantieparken en resorts die garant staan voor een ontspannen vakantie. Wie voor luxe gaat, moet zeker afreizen naar Nice, Cannes of Saint Tropez. Vanwege de populariteit van deze streek, is het er vaak druk en prijzig. Een verblijf in het voor- of naseizoen is dan ook een aanrader.
 

Vakantie aan de Noord-Franse kust

Iets minder ver van huis, maar minstens zo aantrekkelijk is de Noord-Franse kust. In deze kuststreek vind je ook lange, brede zandstranden waar je in de zomer heerlijk kunt ontspannen. Bovendien is de natuur in deze omgeving met zijn indrukwekkende kliffen vaak nog relatief ongerept en zeer indrukwekkend. Deze omgeving leent zich ook uitermate goed voor een sportieve vakantie, de zee maakt het immers mogelijk om tal van watersporten te beoefenen. Kies voor een vakantiepark aan de Noord-Franse kust of strijk neer op een van de vele campings.
 

Vakantie aan de Atlantische kust

Ben je een echte watersportliefhebber? Dan is een vakantie aan de Atlantische kust van Frankrijk een aanrader. Zeker surfers kunnen hier hun hart ophalen, want de golven zijn hier net iets ruiger dan in de andere kuststreken van Frankrijk. Wie op zoek is naar zon, zee en strand is hier ook aan het juiste adres. Deze kustlijn kent zeer brede stranden waar geen einde aan lijkt te komen. Bovendien liggen er diverse steden langs de kustlijn zodat je altijd een uitstapje kunt maken om te winkelen of een portie cultuur en historie op te snuiven. Langs de Atlantische kust kun je heel goed kamperen, maar er zijn ook diverse vakantiehuizen of hotels beschikbaar voor wie op zoek is naar meer luxe. Of je nu kiest voor een camping of een hotel: een vakantie in Frankrijk aan zee belooft altijd ontspanning.