Naar Frankrijk met de trein

Naar Frankrijk met de trein, het kent veel voordelen ten opzichte van de auto. Zo heb je geen last van files en kun je onderweg heerlijk ontspannen. Bovendien kan je gedurende de rit genieten van het schitterende landschap dat Frankrijk te bieden heeft.

Reizen per trein is relatief goedkoop, zeker wanneer je de tickets voor je reis ruim van tevoren aanschaft. Voor een goedkope en relaxte manier van reizen, ga je dus naar Frankrijk met de trein.
 

Naar Frankrijk met de trein: Thalys

De hogesnelheidstrein Thalys rijdt 10 keer per dag van Amsterdam naar Parijs in iets meer dan drie uur tijd. Tussendoor stopt de trein op Schiphol en in de steden Rotterdam, Antwerpen en Brussel. In de zomermaanden rijdt de Zon Thalys die je rechtstreeks tot in het zuiden van Frankrijk kan vervoeren.

In de wintermaanden kun je met de Wintersport Thalys rechtstreeks naar de Franse Alpen afreizen. In de meeste gevallen zal je echter moeten overstappen op een andere hogesnelheidstrein, de TGV. Of je nu op vakantie wilt naar Parijs of naar de Franse kust: er is altijd een uitstekende treinverbinding mogelijk.

Reizen in Frankrijk met de TGV

Er zijn 5 routes die je binnen Frankrijk af kunt leggen met de TGV. Zo kun je van Parijs naar West-Frankrijk, Zuidwest-Frankrijk, Oost-Frankrijk en Zuidoost-Frankrijk reizen per trein. Vanuit Brussel kan je met de TGV afreizen naar het noorden of zuidoosten van Frankrijk. Een overstap in Brussel heeft het voordeel dat je het drukke Parijs vermijdt door er omheen te reizen.

Vanaf de diverse tussen- en eindstations kan je overstappen op een intercity of ander openbaar vervoer om je reist te vervolgen. Reizen met de TGV is uiterst comfortabel, het spoornetwerk van Frankrijk staat bekend als een van de beste van Europa.

Tickets kopen voor de trein in Frankrijk

Wanneer je met de trein naar Frankrijk wilt reizen, moet je van tevoren treintickets reserveren. De prijs van een treinticket is afhankelijk van de klasse die je kiest en het moment van boeken. Hoe eerder je boekt, des te goedkoper het kaartje. In de Thalys heb je de mogelijkheid om een ticket aan te schaffen voor een eventuele doorreis met de metro.

Is Parijs je eindbestemming? Bewaar je treinticket dan goed. Bij sommige musea krijg je namelijk korting op de entree op vertoon van je vervoersbewijs. Bij het boeken van een treinticket voor de TGV, worden er specifieke zitplaatsen voor je gereserveerd. Zo weet je zeker dat je reis naar Frankrijk met de trein comfortabel is.